Kennohunaja

Vaxkaka med honung 200g

8.90

Tuotteen tiedot:

Nordic Bee:n hunajassa maistuu Suomen luonnon monimuotoisuus. Mehiläiset keräävät mettä hunajan valmistukseen Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa erilaisilla tarhapaikoilla. Pesät sijaitsevat maaseudulla pellon laidalla, metsässä sekä saaristossa.

Kennohunaja on hunaja sen luonnollisimmassa muodossaan, suoraan pesästä leikattuna mehiläisvahaan säilöttynä niin kuin mehiläiset sen tekevät.

Herkutteluhunaja kennossa ; syö sellaisenaan, laita villiyrttilettujen päälle tai niin kuin itse haluat. Vaha on mehiläisten tuottamaa luonnonvahaa joten sen voi syödä. Vaha käyttäytyy elimistössä kuidun tavoin. Säilytä huoneen lämmössä, valolta suojattuna. Jos haluat säilöä tätä ihanaa herkkua talveen, laita kenno pakkaseen kun hunaja on vielä juoksevaa. Pakkasessa hunaja säilyy muuttumattomana ja on sulaessaan jälleen juoksevaa. Vaikka hunaja kiteytyisi kennoon sen voi silti syödä yhtä hyvin vahoineen päivineen. Tällöin se on koostumukseltaan kuin
toffeeta tai muuta karkkia, luonnollisista sokereista.

Kaikki suomalaiset hunajat kiteytyvät ajan myötä johtuen glukoosi- eli rypälesokerista joka luontaisesti kiteytyy nopeammin. Esimerkiksi Etelä-Euroopan maissa tuotettavat hunajat kuten appelisiininkukkahunaja eivät kiteydy yhtä nopeasti johtuen korkeammasta fruktoosi- eli hedelmäsokeripitoisuudesta.