Kotitila logo banner

Naudan maksa n. 1kg (nurmiruokittu, tuore)

Nöt lever ca. 1kg (färsk)

9.90

Tuotteen tiedot:

Tuore naudan maksa n. 1kg

Alkuperämaa: Suomi

Ursprungsland: Finland

TUOTETIEDOT

Nurmiruokitun naudan maksa tarjoaa useita terveyshyötyjä ravinnetiheän profiilinsa ansiosta. Tässä on joitain tärkeimmistä eduista:

1. Runsaasti ravinteita: Naudanmaksa on yksi ravintorikkaimmista saatavilla olevista elintarvikkeista. Se on erinomainen erilaisten vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde, mukaan lukien A-vitamiini, B12-vitamiini, riboflaviini (B2), folaatti (B9), rauta, kupari ja sinkki.

2. Sisältää runsaasti A-vitamiinia: Ruoholla ruokitussa naudanmaksassa on erityisen runsaasti A-vitamiinia, joka on välttämätöntä näön, immuunijärjestelmän, ihon terveydelle ja lisääntymiselle. Eläinperäisistä lähteistä, kuten maksasta, peräisin oleva A-vitamiini on retinolin muodossa, joka on biosaatavissa enemmän kuin kasviperäiset A-vitamiinin lähteet (kuten beetakaroteeni).

3. Erinomainen B-vitamiinin lähde: Ruoholla ruokitussa naudanmaksassa on myös runsaasti B-vitamiineja, mukaan lukien B12, riboflaviini (B2) ja folaatti (B9). Näillä vitamiineilla on ratkaiseva rooli energia-aineenvaihdunnassa, DNA-synteesissä, punasolujen tuotannossa ja hermotoiminnassa.

4. Rikkasti rautaa: Rauta on välttämätön hemoglobiinin muodostumiselle punasoluissa, mikä auttaa kuljettamaan happea kaikkialla kehossa. Ruoholla ruokittu naudanmaksa on merkittävä hemiraudan lähde, joka imeytyy elimistössä helpommin kuin kasviruoassa esiintyvä ei-hemi-rauta.

5. Kupari ja sinkki: Ruoholla syötetty naudanmaksa tarjoaa merkittäviä määriä kuparia ja sinkkiä, jotka molemmat ovat välttämättömiä kivennäisaineita, joilla on erilaisia ​​tehtäviä elimistössä. Kupari osallistuu energian tuotantoon, sidekudoksen muodostukseen ja raudan aineenvaihduntaan, kun taas sinkki tukee immuunijärjestelmää, haavan paranemista ja DNA-synteesiä.

6. Tukee aivojen terveyttä: Ruoholla ruokitetun naudan maksan ravintoaineet, kuten B12-vitamiini ja koliini, ovat tärkeitä aivojen terveydelle ja kognitiivisille toiminnoille. Näiden ravintoaineiden nauttiminen voi tukea muistia, keskittymiskykyä ja yleistä aivojen suorituskykyä.

7. Kohottaa energiatasoa: Ruohonruokitun naudan maksan korkea B-vitamiinipitoisuus tukee kehon energiantuotantoa. Nämä vitamiinit osallistuvat ruoan muuntamiseen energiaksi, mikä voi auttaa torjumaan väsymystä ja parantamaan yleistä elinvoimaa.

8. Edistää lihasten terveyttä: Ruoholla syötetty naudanmaksa on hyvä proteiinin lähde, joka on välttämätön lihasten kasvulle, korjaamiselle ja ylläpidolle. Proteiinipitoisten ruokien, kuten maksan, nauttiminen voi tukea lihasten terveyttä ja fyysistä suorituskykyä.

On tärkeää huomata, että vaikka ruoholla ruokittu naudanmaksa tarjoaa lukuisia terveyshyötyjä, maltillisuus on avainasemassa sen korkean A-vitamiinipitoisuuden vuoksi, joka voi olla haitallista liiallisina määrinä. Ruoholla ruokitetun naudan maksan sisällyttäminen tasapainoiseen ruokavalioon voi olla arvokas tapa saada tärkeitä ravintoaineita ja tukea yleistä terveyttä.